My music

Tuesday, March 17, 2009

EMPAT MUSIM SUP GAZPACHIO.


Bahan-bahan;

:> 1 biji tomato.
:> 1 kg tomato puri.
:> 2 gm lada benggala.
:> 1 biji timun (dibuang kulit dan bijinya).
:> 2 sudu besar cuka.
:> 1000 ml air.
:> 2 sudu teh sos tabasco.
garam dan lada sulah secukup rasa.
:> 6 helai daun basil.
:> sedikit daun pudina.
:> 1/2 labu bawang holland (dibuang kulit,dipotong 4 bahagian).
:> 2 sudu besar balsamic vinegal.
:> 2 sudu besar minyak zaitun.

Cara-cara membuatnya.

:> didihkan air, masukkan tomato puri dan biar selama 10 hingga 20 minit.
:> potong tomato kepada dua bahagian dan buang bijinya.
:> kemudian kisar bersama bahan-bahan lain hingga rata.
:> letakkan dalam peti sejuk, lebih kurang 2 jam keluarkan apabila ingin dihidang.

No comments:

Post a Comment