My music

Saturday, March 21, 2009

KEROPOK KEJU PARMESAN


INGREDIENT.

: 8 biji telur putih.(A)
: 180 gm tepung gandum(yg di tapis).(A)
: 150 gm keju parmesan(di grated).(A)
: 160 gm butter lembut/bukan majerin.(B)
: 50 gm bijirin polenta.(A)
: garam, lada sulah secukup rasa.(B)
quantiti semuanya mestilah 548kg.

Cara-cara membuatnya.

mula-mula masukkan bahan( A) ke dlm robo coupe,heavy duty blender.
blen sehingga ia sebati,kemudian masuk bahan (B) tadi blen sekali lagi sehingga ia betul2 sebati.
garam dan lada secukup rasa. tapis dengan penapis yg agak halus jaringnya.
gunakan flat spatula utk sapu ke atas pastry baking mate, sapu nipis-nipis.
akhir sekali bakar kedalam oven dengan suhu 120 darjah sehingga 8 ke 12 minit.
(selamat mencuba)

No comments:

Post a Comment